• Uçan Süpürge - Sonsuz Sır

  • Yönetmen
  • Joanna Hogg

Uçan Süpürge - Sonsuz Sır

Uçan Süpürge - Sonsuz Sır

Bir sanatçı ve yaşlı annesi, gizemli geçmişinin izlerini halen taşıyan bir otele çevrilen eski aile evlerine döndüğünde uzun zamandır hasır altı edilmiş sırlarla yüzleşir. Ünlü yönetmen Joanna Hogg’un Tilda Swinton’ın son derece etkileyici bir oyunculuk sergilediği son filmi, çocuk-ebeveyn ilişkilerine ve geride bıraktıklarımıza dair parlak ve büyüleyici bir bakış sunuyor.

Günümüzün en önemli sinemacıları arasında yer alan Hogg, otobiyografik Hatıra ve Hatıra: 2. Bölüm‘ün ardından Sonsuz Sır’da bir anne-kız ilişkisinin kırılganlığını, şefkatini ve gerilimini gotik bir atmosferde ele alıyor. Tilda Swinton’ın hem anneyi hem de kızını eleştirmenlerden büyük övgü alan bir performansla canlandırdığı film, dünya prömiyerini 2022 Venedik Film Festivali’nde yaptıktan sonra yılın en beğenilen yapımlarından biri oldu. Hogg’un otobiyografiden yola çıkan anlatılarının bu yeni örneği, anne-kız ilişkisinin karmaşıklığının yarattığı duyguyu hem mekâna hem atmosfere sirayet eden bir karaktere dönüştürüyor ve bu yönüyle sinemanın anlatım olanaklarını genişletiyor.

Değerli sinemaseverler,
Hatırlatmak isteriz ki, seyircilerimizi rahatsız etmemek ve film keyfini bozmamak adına, seans saatlerinden sonra salonlara giriş yapılamamaktadır. Seans saatlerinden önce salonlarda yerinizi almayı unutmayınız. İyi seyirler!

 

  • Yönetmen
  • Joanna Hogg

Seanslar

BİZE
YAZIN