• Uçan Süpürge - Bella + Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada

  • Yönetmen
  • Bridget Murnane, Özgürcan Uzunyaşa

Uçan Süpürge - Bella + Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada

Bella - Bridget Murnane / 98'

Bella, Kaliforniyalı sanatçı ve aktivist Bella Lewitzky'nin hayatını ve ilham veren kariyerini konu alıyor. Eleştirmen Walter Terry’nin "çağımızın en büyük Amerikalı dansçılarından biri" olarak tanımladığı Bella Lewitzky, yaratıcı hayatını kamu yararına adamış yetenekli, güçlü ve açık sözlü bir sanatçıydı. Dance Heritage Coalition tarafından Amerika'nın yeri doldurulamaz dans değerleri arasında gösterilen ve Ulusal Sanat Madalyası ile ödüllendirilen Lewitzky'nin hayatı, bir sanatçının vizyonu ve azmiyle yurttaşlarının hayatlarını nasıl değiştirebileceğinin kanıtı.

Belgesel, hem kariyerinin başlangıcında kendisine biçilen rolleri yıkıp yeni bir dönem açan hem de sanat dünyası üzerindeki baskılara karşı çıkan, hayatı boyunca bildiği yoldan şaşmayan ilham verici bir kadını izleyiciyle tanıştırıyor.

Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada - Özgürcan Uzunyaşa / 18'

Bir oyunculuk okulu seçmesine hazırlanan Gülşah, gerçek ve kurgu arasındaki bulanık sınırları keşfediyor. Bir tiyatroda gönüllü olarak çalışırken, yaklaşan seçmelerde jüri üyesi de olan ünlü oyuncu Levent tarafından cinsel saldırıya uğruyor. Tek plandan oluşan filmde, Gülşah onu kontrol etmeye çalışan ataerkil sistemlere karşı savaşırken tiyatro dünyası ile günlük yaşamı arasında geçiş yapıyor. Gerçekliğin farklı katmanları arasında gidip gelen film, güç dinamiklerinin karmaşıklığını ve saldırının Gülşah'ın hayatına etkisini merkeze alıyor. Film, başrolündeki Öyküsu Özyürek’e bu yıl Uçan Süpürge tarafından Genç Cadı Ödülü verilmesi vesilesiyle gösteriliyor. 

2022 SİYAD Türk Sineması Ödülleri - En İyi Kısa Film

2022 Antalya Altın Portakal Film Festivali - Ulusal Kısa Film Yarışması - Jüri Özel Ödülü

2022 İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali - En İyi Yönetmen, En İyi Sanat Yönetmeni, Seyirci Ödülü

Değerli sinemaseverler,
Hatırlatmak isteriz ki, seyircilerimizi rahatsız etmemek ve film keyfini bozmamak adına, seans saatlerinden sonra salonlara giriş yapılamamaktadır. Seans saatlerinden önce salonlarda yerinizi almayı unutmayınız. İyi seyirler!

 

  • Yönetmen
  • Bridget Murnane, Özgürcan Uzunyaşa

Seanslar

BİZE
YAZIN