• Uçan Süpürge - Apolonia, Apolonia

  • Yönetmen
  • Lea Glob

Uçan Süpürge - Apolonia, Apolonia

Uçan Süpürge - Apolonia, Apolonia

Danimarkalı yönetmen Lea Glob 2009 yılında Apolonia Sokol ile ilk tanıştığında, Apolonia’nın hayatı masallardan çıkmış gibiydi. Paris'te bir yeraltı tiyatrosunda doğmuş ve bir sanatçı topluluğu içinde büyümüş olan yetenekli Apolonia  gerçek bir bohem hayatı yaşamaktaydı. Yirmili yaşlarında, Avrupa'nın en prestijli sanat akademilerinden biri olan Beaux-Arts de Paris'te eğitim gördü. 

İlerleyen yıllarda, Apolonia sanat dünyasındaki yerini ararken, kadınlığın acıları ve sevinçleriyle, başkalarıyla ilişkileriyle, kendi bedeni ve yaratımıyla boğuşurken yönetmen Lea Glob onu filme almaya devam etti. Apolonia, filmdeki yolculuğunda kadın ressamların erkek meslektaşlarına göre daha fazla fedakârlık yapmaları ve daha büyük engelleri aşmaları gerektiğini öğreniyor.     

Çekimleri 13 yıl süren ve saygın belgesel festivali IDFA’dan En İyi Uzun Metrajlı Belgesel Ödülü ile dönen Apolonia, Apolonia, sanat, aşk, annelik, cinsellik, temsiliyet ve ataerkillik, kapitalizm ve savaşın hâkim olduğu bir dünyada insanın kendini kaybetmeden nasıl başarılı olabileceği üzerine büyüleyici bir film.

2022 IDFA - En İyi Uzun Metrajlı Belgesel Ödülü

2022 Göteborg Film Festivali - En İyi İskandinav Belgeseli Dragon Ödülü

Değerli sinemaseverler,
Hatırlatmak isteriz ki, seyircilerimizi rahatsız etmemek ve film keyfini bozmamak adına, seans saatlerinden sonra salonlara giriş yapılamamaktadır. Seans saatlerinden önce salonlarda yerinizi almayı unutmayınız. İyi seyirler!

 

  • Yönetmen
  • Lea Glob

Seanslar

BİZE
YAZIN